Startersbegeleiding van a tot z:
wij helpen je uit de startblokken!

Je eigen zaak opstarten: laat je begeleiden door onze specialisten

  • Je droomt ervan om je eigen zaak op te starten?
  • Je hebt al concrete plannen en het is een kwestie van tijd voor je uit de startersblokken schiet?
  • Je wil graag advies over kiezen tussen een eenmanszaak of een vennootschap?

Dan is het tijd om bij BBP & Partners langs te komen.

Belangrijke keuzes als beginnend zelfstandige

We verwelkomen je graag voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. De keuzes die je maakt als beginnend zelfstandige hebben belangrijke gevolgen. Dit moment waarop je nog moet kiezen is uiterst belangrijk voor je latere bedrijfsvoering. Daar babbelen we met jou graag over. Zodat je de juiste beslissing neemt en achteraf geen spijt hoeft te hebben.

Een financieel plan? Een must voor een verstandig begin!

Of je nu een eenmanszaak of een vennootschap opricht, een financieel plan is een must. Zo neem je  de financiële haalbaarheid van je ondernemersplannen onder de loep. Je schat in wat het je gaat kosten, wat het gaat opbrengen, hoeveel centen je er zelf in kan investeren, wat je moet lenen.

Voor sommige vennootschapsvormen ben je zelfs verplicht een financieel plan op te stellen. Wij helpen je met de opmaak ervan want met een goed financieel plan sta je ook meteen sterker in je schoenen als je bij de bank of een partner een lening wil afsluiten.

Ook alle administratieve verplichtingen brengen wij voor jou in orde

Er komt ook heel wat administratie en papierwerk bij kijken als je een eigen zaak begint. Je kan bij ons ervaren team boekhouders terecht voor:

  • het ontwerp van je oprichtingsakte
  • je inschrijving in de kbo (Kruispuntbank van Ondernemingen)
  • de aanvraag van je btw-nummer als je btw-plichtig bent
  • de aanvraag van je sociaal statuut
  • je aansluiting bij een sociaal secretariaat

Je starterloon bepalen

Wat verdien je als beginnend zelfstandige? Hoe zit dat bruto-netto? En hoe stel je je loonpakket samen? Geen makkelijke vraag, want aan je loon is ook je sociale bijdrage gekoppeld. Hoe hoger je loon, hoe meer sociale bijdrage je betaalt. Allemaal niet evident voor een starter om dat zelf te bepalen.

Daarom ontzorgen wij je ook graag wat dit betreft. We bekijken wat jij nodig hebt, wat er haalbaar is én fiscaal het interessantst voor je situatie. Zo bepalen we voor jou welk loon je jezelf het best uitkeert in combinatie met een pakket extralegale voordelen.

Specialisten inhouse en erbuiten

Zelf beschikken we inhouse over een specialist in startersbegeleiding. Zo kunnen we je optimaal ondersteunen. En we doen ook graag een beroep op enkele vaste partners en experts in andere domeinen. We beschikken over een breed netwerk van specialisten dat we graag met je delen.

Komen praten over jouw plannen voor je nieuwe onderneming?
We zetten alvast een kopje koffie!

of bel 016 53 61 90